dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "mihai chirica"

Iașiul este locul unde a luat ființă cea mai importantă grupare literară din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, Junimea. Și tot aici a apărut și revista „Convorbiri literare”. La ambele au contribuit marii scriitori ai țării, precum Mihai Eminescu și Ion Creangă. Nu este de mirare că Iașiul este cunoscut și drept „Capitală Culturală a României”. Acest lucru se simte în fiecare colț al orașului. De la alei, clădiri, statui, biserici și până la cunoscutul Palat al Culturii. Sunt motive pentru care turiștii aleg să viziteze Iașiul. Vă invităm să urmăriți un reportaj în care veți regăsi cele mai frumoase atracții din inima Moldovei.

Sistemul de învățământ ieșean a fost sprijinit constant de administrația locală din capitala Moldovei. De la investiții în modernizarea unităților de învățământ, până la amenajarea unor terenuri moderne de sport pentru elevi și, în contextul pandemiei – dotarea sălilor de curs cu toate echipamentele necesare. Cu alte cuvinte, învățământul este o prioritate în Iași. Nu este de mirare, din moment ce aici a fost înființată prima universitate modernă din țară. Și tot aici, promit autoritățile, va fi construit și primul spital regional din România

Unele dintre cele mai frumoase parcuri din România sunt în Iași. Parcul Copou, cunoscut în special pentru teiul lui Eminescu, Parcul Expoziției sau Grădina Botanică sunt doar câteva dintre exemplele care demonstrează acest lucru. În ultimii 4 ani s-au plantat mii de copaci, arbuști sau flori, iar spațiile verzi din municipiu au devenit o prioritate. Tocmai de aceea, Iașiul a intrat și în programul „Orașe verzi”. Pe lângă prospețime, contează și curățenia. Cele mai moderne sisteme de colectare a deșeurilor, similare celor din New York sau Praga, sunt folosite în capitala Moldovei.

De la Mihai Eminescu și Ion Creangă până la companii precum Amazon, Delphi sau Conduent. Una dintre cele mai importante și vechi așezări din țară, Iașul reușește să îmbine cu succes tradiționalul cu modernul și tehnologia. Un pol al culturii românești, capitala Moldovei a scris istorie și continuă să o facă. Iar în ultimii ani, municipiul a cunoscut o dezvoltare impresionantă. Fonduri europene, deschidere față de mediul de afaceri și investiții în diferite domenii.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233